VAZHDIMËSIA E FUQISË SË INSTITUCIONEVE ËSHTË E PAIMAGJINUESHME PA GJYKATA TË PAVARURA

Vazhdimësia e fuqisë së institucioneve malazeze është e paimagjinueshme pa punën e përkushtuar dhe të suksesshme të gjykatave dhe gjykatësve vërtetë të pavarur, autonome, përgjegjëse dhe profesionale, tha presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. Në Twitter, Gjukanoviq ka uruar të gjithë bartësit e funksioneve gjyqësore dhe punonjësit e gjyqësorit për Ditën e Gjyqësorit malazez dhe ka dërguar urimet më të mira për punë të mëtutjeshme të suksesshme. Ai tha se aplikimi konsekuent i rregulloreve pozitive nga pushteti gjyqësor malazez dhe vazhdimi i miratimit të parimeve ndërkombëtare, standardeve dhe rekomandimeve të marra, me kapacitetin e plotë funksional të të gjitha instancave gjyqësore, do të përshpejtojë pushtimin e suksesshëm të aksioneve të reja në rrugën drejt fundit të procesit aktual të integrimit evropian. Siç përfundoi ai, një gjyqësor i tillë do të jetë një mbështetje e besueshme për biznesin dhe investimet, si dhe një nxitje për sipërmarrjen dhe valorizimin e qëndrueshëm të potencialeve zhvillimore, një faktor thelbësor në progresin e përgjithshëm të qëndrueshëm dhe dinamik.

SHARE