KRIVOKAPIQ U PËRGJIGJET PYETJEVE TË DEPUTETËVE

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, i’u është përgjigjur sot pyetjeve të përfaqësuesve të klubeve parlamentare në Parlamentin e Malit të Zi. Partia Demokratike e Socialistëve (PDS) dhe Fronti Demokratik (FD) mund të paraqesin një kërkesë për një votëbesim në Qeveri, tha Kryeministri Zdravko Krivokapiq, duke thënë se ai është më i interesuar që qytetarët të bëhen më të mirë dhe Mali i Zi të bëhet anëtari i radhës i Bashkimit Evropian (BE). Kreu i klubit të deputetëve, Partia Demokratike e Socialistëve – Partia Liberale, Danijell Zhivkoviq, pyeti Kryeministrin se kur do të ngrinte çështjen e besimit në Qeverinë që ai drejton, duke pasur parasysh se ai humbi besimin e shumicës parlamentare. Zhivkoviq tha në Kuvend se Mali i Zi është në një krizë të thellë të pushtetit ekzekutiv dhe legjislativ. Po ashtu, ai deklaroi se Krivokapiq ka vetëm 14 vota mbështetëse në Kuvend. Krivokapiq u përgjigj se ai nuk e tradhtoi idenë “për të ardhmen e Malit të Zi” me të cilën kandidoi në zgjedhjet e vitit të kaluar. “Kush tradhtoi, le të jetë përgjegjës për të,” tha Krivokapiq, duke shtuar se ideja e një Mali të Zi më të mirë e çon këtë qeveri drejt BE -së. Duke iu përgjigjur një pyetjeje nga deputeti i SD Ivan Brajoviq, Kryemistri përsëriti se nuk do të jap dorëheqjen. “Unë nuk do të jap dorëheqjen, nuk do të kërkoj besim tek qeveria. Unë mendoj se kjo është detyra e deputetëve. Pse do ta bëja punën tuaj. Ngrini duart, votoni mosbesimin e kësaj Qeverie, pavarësisht se kush është, unë nuk kam asgjë kundër kësaj,” tha Kryeministri.

SHARE