BASHKËPUNIM ME POLICINË SHQIPTARE GJATË SEZONIT VEROR

Ushtruesi i detyrës së Drejtorit të Drejtorisë së Policisë Zoran Brgjanin vlerësoi pozitivisht gatishmërinë e policisë shqiptare për të marrë pjesë në këtë nismë rajonale dhe për të siguruar mbështetje për policinë malazeze gjatë sezonit turistik, pavarësisht nga rrethanat dhe kufizimet e shkaktuara nga pandemia e kronavirusit. Sipas Administratës së Policisë, Brgjanin u takua sot në Shkodër me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë Shqiptare, Ardi Veliu, ku ata mirëpritën marrëdhëniet miqësore dhe bashkëpunimin e shkëlqyer midis policisë malazeze dhe asaj shqiptare në të gjitha fushat, dhe theksuan hapjen për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve. Brdganin dhe Veliu ranë dakord që forcimi i bashkëpunimit rajonal dhe ndërkufitar është një instrument i rëndësishëm në adresimin e sfidave të sigurisë dhe takimi i sotëm ishte një mundësi për të planifikuar aktivitetet dhe modelet e ardhshme për avancimin e mëtejshëm të veprimeve të përbashkëta nga policia malazeze dhe shqiptare. Policia kufitare vazhdon të organizojë patrulla të përbashkëta përgjatë kufirit midis Malit të Zi dhe Shqipërisë, gjë që provoi të ishte një iniciativë e mirë dhe rezultate të lakmueshme u arritën në Kalimin e Përbashkët të Kufirit Sukobin – Muriqan. Brgjanin dhe Veliu nënshkruan një Protokoll mbi bashkëpunimin gjatë sezonit turistik. Përveç kësaj, të dy drejtorët deklaruan se është e rëndësishme të forcohet bashkëpunimi midis Njësisë Kundër Terrorizmit të Drejtorisë së Policisë dhe njësive speciale të Republikës së Shqipërisë.

SHARE