MINISTRIA E ARSIMIT: ÇMIMI I QËNDRIMIT NË PARASHKOLLORE NGA SHTATORI ME SHUMË MUNDËSI DO TË JETË 50 EURO

Që nga shtatori, qëndrimi në parashkollore do të kushtojë më shumë dhe me shumë mundësi do të kushtojë 50, në vend të 40 eurove të mëparshme.

Siç theksohet në Ministrinë e Arsimit, drejtuesit e disa institucioneve parashkollore publike u shprehën të shqetësuar për korrigjimin e çmimeve, të cilin edhe ata e konsiderojnë të justifikuar, duke pasur parasysh rritjen e inflacionit dhe çmimeve të ushqimeve.

“Çmimi i qëndrimit të fëmijëve në parashkollore nuk ka ndryshuar për më shumë se një dekadë dhe nuk është e nevojshme të përmendet se sa janë rritur çmimet e ushqimeve, sidomos në vitet e fundit. Norma e inflacionit në nëntor dhe dhjetor të vitit të kaluar ishte 17 për qind, ndaj është e diskutueshme nëse institucionet parashkollore me shumën që prindërit paguajnë tani për shpenzimet e qëndrimit dhe ushqyerjes së fëmijëve në parashkollore mund të ofrojnë ushqim të shëndetshëm dhe cilësor, sepse Ministria këmbëngul në nevojën që institucionet parashkollore të respektojnë standardet e të ushqyerit cilësor të fëmijëve dhe kjo me çmimet aktuale vështirë se mund të sigurohet.  

Ministria e Arsimit beson se kostoja e akomodimit dhe ushqimit në një institucion publik nuk duhet të rritet në mënyrë drastike, pasi kjo do të ishte një goditje për buxhetet familjare të familjeve me të ardhura më të ulëta.

Ata besojnë se një rritje nga 40 euro aktuale në 50 euro për një qëndrim të plotë ditor të një fëmije do të ishte e përshtatshme.

Bordet drejtuese të institucioneve parashkollore publike do të përcaktojnë çmimin e qëndrimit të fëmijës në çdo parashkollore veç e veç.

SHARE