Arsyet pse shumë lehtë ju bëhen njollat e zeza në lëkurë

Shpesh mund ta pyesni vetën pse ju nxihet një pjesë e trupit edhe pas një lëndimi shumë të lehtë.

Nxirja e vendit ndodh kur enët e gjakut shpërthejnë dhe rrjedhin gjak nën sipërfaqën e lëkurës.

Kjo është zakonisht për shkak të një dëmtimi të muskujve dhe indit lidhës.

Gjaku i grumbulluar formon një njollë të mavijosur që ndryshon ngjyrën dhe zbehet gradualisht pasi që gjaku i mbledhur ri-absorbohet në trup.

Por nëse kjo ju bëhet e shpeshtë dhe iu shqetëson atëherë këtu janë disa arsyet pse mund t’iu ndodhë.

Jeni një atlete apo sportiste shumë aktive

Jeni i moshuar

Lëkura juaj është e dëmtuar nga dielli

Numri i pllakave të gjakut e keni të vogël

Çrregullim i gjakderdhjes

Bëni jetë sedentare.

SHARE