ULJE E LEHTË E ÇMIMIT TË NAFTËS NË SHQIPËRI

Çmimet e naftës dhe benzinës kanë pësuar një ulje të lehtë këtë të martë pas vendimit të fundit të Bordit Kombëtar të Administrimit të Karburanteve në Shqipëri. Sipas vendimit, 1 litër naftë do të tregtohet për 237 lekë [1.92 euro] nga 245 lekë [1.98 euro] që ishte më parë. Për benzinën çmimi do të jetë 211 lekë [1.71 euro] për litër nga 218 lekë [1.77 euro]. Ndërkohë gazi ka pësuar rritje të çmimit duke shkuar në 116 lekë [0.94 euro] për litër nga 110 lekë [0.89 euro] që ishte më parë. Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 29 mars 2022 vendosi çmimet e reja të shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë për tregun vendas. Këto çmime reflektojnë ndryshimet që janë shfaqur në tregjet ndërkombëtare. Çmimet e ndryshuara do të jenë të vlefshme deri më 31 mars me qëllim pasqyrimin në çmimin e shitjes me pakicë të karbranteve dhe të ndryshimeve të mundshme të çmimeve në tregjet ndërkombëtare.

SHARE