RRITEN ME 33 PËR QIND ÇMIMET E PRODUKTEVE TË SHPORTËS NË SHQIPËRI

Rritja e çmimeve të shportës ka qenë në vëmendjen e opinionit publik prej muajsh tashmë. Prej janarit çmimet e produkteve bazë kanë shënuar rritje mesatarisht me 33 për qind. Një familje shqiptare në mars i paguan produktet bazë të shportës mesatarisht 33 për qind më shtrenjtë se dy muaj më parë, raporton Euronews Albania. Mielli është rritur me 36 për qind ndërsa buka me 17 për qind. E nëse dëshiron që tavolinës të mos i mungojnë bulmetrat, i njëjti gjalpë sot paguhet thuajse me dyfishin e çmimit që kushtonte në janar. Edhe qumështi, kosi dhe djathi janë shtrenjtuar deri në 33 për qind. Veza në janar kushtonte 17 lekë [0.14 euro]. Në mars, çmimi i vezës arriti 30 lekë [0.24 euro] për kokërr duke u rritur me 76 për qind në dy muaj. Rritjes së çmimeve nuk i ka shpëtuar edhe uji i pijshëm, vaji i lulediellit dhe sheqeri. Në përgjigje të situatës qeveria ka krijuar një bord për kontrollin e çmimeve të produkteve ushqimore bazë. 

SHARE