GALLIQ: REGJISTROHEN DY RASTE TË FLURONIT, HEQJA E MASAVE GRADUALISHT

Së fundmi janë regjistruar dy raste të sëmundjeve koronavirusit dhe gripit, i ashtuquajturi fluron, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Igor Galliq. Ai tha se për momentin nuk kemi një nivel të lartë të gripit të ri. “Ne kemi rreth 546 raste të raportuara të sëmundjeve të ngjashme me gripin, por ajo që është karakteristike është se së fundmi kemi dy raste që i njëjti person ka koronavirusin dhe gripin, i ashtuquajturi fluron”, tha Galliq. Ai beson se si publiku profesional, ashtu edhe qytetarët duhet të jenë shumë të kujdesshëm kur bëhet fjalë për heqjen e masave dhe përfundimin e pandemisë së koronavirusit. “Ne kemi konsideruar se heqja e masave duhet të jetë shkallë-shkallë, që duhet menduar me kujdes. Ne kemi vetëm rezultate të tilla sepse masat janë miratuar dhe hequr në atë mënyrë. Ne kemi një situatë më të mirë që nga fillimi i vitit në raport me të gjitha vendet e rajonit, sepse kemi arritur të shmangim një nivel të lartë të sëmundjes afatgjatë”, tha Galliq.

SHARE