CIMBALEVIQ: DO TË IMPORTOJMË MIELL NGA BULLGARIA, PRESIM QË SERBIA TË HEQË NDALIMIN

Drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Mirosllav Cimbaleviq, tha se kanë krijuar një burim alternativ të furnizimit dhe se kamionët e parë me miell nga Bullgaria tashmë kanë filluar të mbërrijnë në Mal të Zi. Siç tha ai, kanë informacione jozyrtare se këtë javë Serbia do të heqë ndalimin e eksportit të disa ushqimeve bazë. Ministri i Bujqësisë Aleksandar Stijoviq ka pasur takime dje dhe sot me katër kryeministra në Bullgari dhe së shpejti do të vendoset vazhdimësia në furnizim, gjë që është mirë, sepse do të kemi më shumë burime për të ardhmen dhe nuk do të futemi në këtë situatë, tha ai. Stijoviq theksoi se ka ende furnizime të mjaftueshme ushqimore, por se në disa segmente mënyra e furnizimit është e vështirë.

SHARE