BRATIQ: FAKULTETI I GJUHËS MALAZEZE NUK DO TË SHFUQIZOHET

Ministria e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve nuk do të marrë një vendim për shfuqizimin e Fakultetit të gjuhës malazeze, dhe as nuk është brenda kompetencës së departamentit që ajo drejton, tha Ministrja Vesna Bratiq. Ajo në parlament tha se një akt mbi atë mund të miratohet vetëm nga Qeveria e Malit të Zi. Të gjitha detyrimet ndaj atij Fakulteti, siç tha ajo, janë zgjidhur në përputhje me ligjin që nga Marsi, dhe do të zgjidhen siç duhet në të ardhmen. “Në atë kuptim, statusi aktual i atij institucioni nuk do të ndryshojë,” theksoi Bratiq.

SHARE