GJELOSHAJ: KUSH NUK E RESPEKTON MARRËVESHJEN, DO TA PËRJASHTOJË VETEN NGA QEVERIA

Nëse partnerët tanë në Qeveri, Lëvizja „Evropa Tani“ dhe Mali i Zi Demokratik e pranojnë rikonstrukcionin duke mos e respektuar marrëveshjen, edhe para afatit në marrëveshje, do të jetë një moment i ri për rishqyrtim, njoftoi zëvendëskryeministri për Politikë Ekonomike dhe njëherësh lider i Forumit Shqiptar Nik Gjeloshaj.

Ai tha në një deklaratë se Forumi Shqiptar (një koalicion i përbërë nga Alternativa Shqiptare, Lidhja Demokratike Shqiptare dhe Unioni Nacional Shqiptar) u bë pjesë e Qeverisë për të kontribuar që Mali i Zi të bëhet anëtari i parë i ardhshëm i Bashkimit Evropian (BE) për disa vite.

“Puna e qeverisë i është përkushtuar plotësisht atij qëllimi dhe ne kemi rezultate dhe mund të presim edhe më shumë rezultate në muajt në vijim, por mesazhet e djeshme që u dëgjuan në Kuvend nuk janë të mira për Malin e Zi dhe rrugën tonë perëndimore dhe ne nuk duhet të qëndrojmë të heshtur ndaj një sjelljeje të tillë”, tha Gjeloshaj.

Ai tha se Forumi Shqiptar do të vazhdojë të udhëheqë një politikë gjithëpërfshirëse dhe të luftojë për Malin e Zi në BE.

“Unë e di se kujt i pengon Mali i Zi në BE, në asnjë mënyrë nuk do të heqim dorë nga rruga jonë evropiane, por nuk do të tërhiqemi pa “luftë” për ato vlera. Ne jemi të gatshëm të tolerojmë dallimet, por nuk do të tolerojmë sulme ndaj marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë, kjo është një nga pikat tona më të rëndësishme të marrëveshjes sonë. Kushdo që nuk respekton marrëveshjen do të përjashtojë veten nga mundësia e zbatimit të saj, dhe nuk do të kemi asnjë detyrim sipas marrëveshjes dhe është e rëndësishme të theksohet se Forumi Shqiptar nuk e ka shkelur atë me asnjë veprim”, përfundoi Gjeloshaj.

SHARE