ABAZOVIQ: KOLLASHINI ËSHTË DAVOSI I MALIT TË ZI

Kollashini po bëhet një vend prestigjioz për turizmin dimëror, tha kryeministri Dritan Abazoviq. Abazoviq dhe ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit Goran Gjuroviq vizituan sot qendrën e skijimit Kollashin 1600. Kryeministri tha se këto ditë jemi dëshmitarë të një gjëje që e kemi dëshiruar prej kohësh dhe se resorti i skijimit në Kollashin është i mbushur me skiatorë dhe turistë. “Jo vetëm që është një sezon turistik i suksesshëm, por dje u thyen rekordet. Gjithçka që ka ndodhur në shtatë ditët e mëparshme tregon se Mali i Zi dhe Kolashin po bëhen një vend prestigjioz për turizmin dimëror”, tha Abazoviq. Ai gjithashtu bëri të ditur se do të punohet për përmirësimin e infrastrukturës dhe shtoi se shpreson që sezonin e ardhshëm ta presim me një tunel që lidh Andrijevicën dhe Beranën. “Mendoj se Mali i Zi po fiton Davosin e vet. Kollashini është Davosi i Malit të Zi dhe një vend më i mirë se Davosi”, tha Abazoviq.

Gjuroviq: Jemi afër që të përballemi me Jahorinën, Kopaonikun dhe madje t’i parakalojmë


“Jemi afër rivalizimit me rajonin, Jahorinën, Kopaonikun, mendoj se së shpejti do t’i kalojmë”, tha ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit Goran Gjuroviq gjatë një vizite në qendrat e skijimit në Kollashin. Ai tha se qëllimi i Qeverisë është që ta bëjë atë jo rajonal, por një vendpushim skijimi evropian dhe botëror. Gjuroviq u kërkoi falje atyre që prisnin në turmat rrugës për në vendpushimet e skive në Kollashin dhe tha se qeveria do të bëjë gjithçka për të përmirësuar infrastrukturën. “Ky është kapaciteti për momentin, por në periudhën e ardhshme do të bëjmë përpjekje që të përmirësojmë infrastrukturën, do të bëjmë përpjekje që vitin e ardhshëm të kemi gati një garazh të ri, të kemi edhe më shumë objekte hoteliere”, tha Gjuroviq.

SHARE