PROTESTË KUNDËR NDRYSHIMEVE NË LIGJIN E LIRISË SË FESË

Një protestë e qytetarëve u mbajt para Parlamentit të Malit të Zi për shkak të ndryshimeve të paralajmëruara në Ligjin për Lirinë e Fesë. Deputetët e opozitës gjithashtu i dhanë mbështetjen e tyre qytetarëve të mbledhur para Kuvendit. Qytetarët bërtisnin “Ne nuk do të heqim dorë nga Mali i Zi”, “Mali i Zi, unë të dua”, “Kjo nuk është Serbi”, etj. Nemanja Batriqeviq tha nga tubimi se sot ne jemi të ndarë në “antifashistë dhe fashistë”, “të lirë dhe të robëruar”, “besnikë dhe të shitur”. Ai gjithashtu thotë se “procesi i krijimit të një Mali të Zi mono-kombëtar dhe monoteist zyrtarisht fillon sot në Kuvend”. Batriqeviq tha se plaçkitja më e madhe e thesarit kulturor të Malit të Zi fillon sot, me një leksion në duart e Serbisë. “Që nga sot, ne po bëhemi vendi i vetëm në Evropë në të cilin çmimi i të besuarit të dikujt është heqja dorë nga kombi,” tha ai. Në tubim u këndua edhe himni malazez nga mesazhi “Mali i Zi është i përjetshëm”, si dhe një minutë heshtje për të gjithë ata që ranë për të drejtën, drejtësinë dhe nderin e Malit të Zi. Nga takimi u theksua se nuk ishte një bashkim partie, por një tubim i qytetarëve malazezë. Disa organizata patriotike u kanë bërë thirrje më parë të gjithë protestuesve që t’i përmbahen rreptësisht masave paraprake të përshkruara për shkak të rrezikut të koronavirusit. Deputetja Draginja Stankoviq Vuksanoviq tha se ndryshimet në ligj shkelin Kushtetutën e Malit të Zi dhe pushtojnë shtetin e Malit të Zi. “Ne nuk do të lejojmë që ndërtesat sakrale, të cilat janë pronë shtetërore e Malit të Zi, të regjistrohen në një shtet tjetër – Serbi,” tha ajo.

SHARE