MASA MË TË LEHTA OSE PROTESTË

Nëse përfaqësuesit e Ministrisë të Shëndetësisë dhe Zhvillimit Ekonomik, në takimin e planifikuar për nesër, rishikojnë masat ekzistuese në lidhje me ndalimin e punës së objekteve hotelierike gjatë festave të ardhshme, ne do të anulojmë tubimin e planifikuar për të Martën para Qeverisë. Sidoqoftë, nëse kjo nuk do të ndodhë, ne nuk do të heqim dorë nga protesta, pavarësisht nëse do të kemi lejen e Administratës së Policisë apo jo – tha përfaqësuesi i Shoqatës së Hotelierve të Malit të Zi, Momo Slladakoviq. “Ka një numër të vogël prej nesh që po përpiqemi të arrijmë kushte më të mira që nga marsi, sepse këto nuk janë probleme individuale, por probleme të të gjithë hotelierve. Masa e Qeverisë për të subvencionuar një pjesë të pagave ka ndihmuar pjesërisht, por jo sa duhet. Ne po hyjmë në zonën gri sepse nuk arrijmë të paguajmë shërbimet komunale, furnitorët dhe jemi të detyruar ta bëjmë këtë. Unë nuk e shoh ndryshimin midis sektorit publik dhe privat, nëse sektori publik merr një pagë si duhet çdo të parin, ku jemi – pyet Slladakoviq, duke theksuar se në këtë situatë shteti është i detyruar të ndihmojë vetveten pa presion, dhe se përveç epidemisë së virusit corona, ka filluar edhe epidemia e varfërisë. “Shoqata e Hotelireve të Malit të Zi thekson se do të vazhdojë luftën për mbijetesë, e cila ka zgjatur për nëntë muaj, në mënyrën e njoftuar në adresat e mëparshme publike, sepse bëhet fjalë për mbijetesën e të gjithë industrisë së turizmit dhe një numri të madh të të punësuarve. Me anë të kësaj ne ftojmë të gjithë kolegët tanë të kontribuojnë sa më shumë në këtë luftë, sepse ne vetëm do të kemi sukses në fund të fundit me një qasje të përbashkët dhe unike,” thuhet në komunikatën e Shoqatës së Hotelireve të Malit të Zi.

SHARE