MIRATOHEN NDRYSHIMET NË LIGJIN PËR ARSIMIN E LARTË

Parlamenti i Malit të Zi miratoi ndryshimet në Ligjin për Arsimin e Lartë, të cilat parashikojnë zgjatjen e afatit për përfundimin e studimeve për studentët e regjistruar sipas sistemit të vjetër. Ndryshimet u inicuan nga deputeti Marko Millaçiq, dhe u mbështetë nga 42 deputetë. Ai saktësoi se ndryshimi i parë i referohet zgjatjes së afatit për përfundimin e studimeve deri në fund të studimit 2023/2024.  vite për studentët universitarë, specialistë, master dhe doktoraturë që janë regjistruar në studime sipas ligjit të vjetër. Millaçiq tha se ndryshimet në ligj mundësojnë zgjatjen e afatit për regjistrimin në studimet e specializuara deri në fillimin e periudhës së studimit 2023/2024.  Ndryshimet në ligj gjithashtu zgjatën afatin për përfundimin e studimeve master deri në fund të vitit akademik 2023/2024, pa rimbursimin e shkollimit, për studentët që tashmë kanë paguar një herë shkollimin e plotë. Ai tha se në këtë mënyrë ata donin të ndihmonin studentët, shtresa më e rëndësishme e shoqërisë së Malit të Zi. Ai vlerësoi se studentët janë ende peng të politikës dhe interesave partiake. Deputetët e Frontit Demokratik nuk morën pjesë në seancë.

SHARE