GJUKANOVIQ NËNSHKROI LIGJIN PËR BUXHETIT

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq nënshkroi një dekret mbi shpalljen e Ligjit të Buxhetit për këtë vit, mëson Pobjeda. Ligji mbi buxhetin u miratua nga Kuvendi më 17 Qershor dhe ai iu dorëzua Gjukanoviqit katër ditë më vonë. Buxheti i këtij viti ishte në procedurën parlamentare nga 31 Mars.  Miratimi i tij u vonua për shkak të krizës në shumicën qeverisëse dhe u miratua pas miratimit të ndryshimeve të shumta, ndër të cilat është sigurimi i 25 milion eurove për përfitime për nënat me tre ose më shumë fëmijë. Për shkak të mos-miratimit të buxhetit, financimi i përkohshëm ishte në fuqi për gjashtë muaj, dhe fermerët vuajtën më së shumti. Qeveria parashikoi 2.46 miliardë euro në hyrje dhe dalje nga buxheti.

SHARE