BEÇIQ: NE DUAM PËRPARIM TË BAZUAR NË MERITA

Mali i Zi mbetet i palëkundur në rrugën evropiane dhe ai kurs është më i qëndrueshëm se kurrë, pavarësisht nga sfidat e caktuara që sjell “ndryshimi i parë i qeverisë në histori”, tha Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi Alleksa Beçiq, duke folur para Komitetit të Politikës së Jashtme të Parlamentit Evropian (AFET). Kryetari i Parlamentit theksoi se ky është fjalimi i tij i parë në Parlamentin Evropian, pasi Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi “zgjodhi pas ndryshimit të parë dhe historik të qeverisë në Malin e Zi në gusht të vitit të kaluar”. “Ne kemi vërtetuar se si një vend i vogël Ballkanik kemi ndërtuar kapacitete demokratike, se jemi të aftë për një tranzicion paqësor të pushtetit, që ne të trashëgojmë vlerat Evropiane dhe Euro-Atlantike dhe se ne me të vërtetë jetojmë konceptin qytetar – sepse ai është i vetmi për të cilin jemi dakord,” tha Beçiq.

SHARE