BERISHAJ, BEQAJ DHE PERUNIÇIQ NË KAMPIONATIN BOTËROR TË SENIORËVE NË BAKU

Taekwondo-ja malazeze në Kampionatin Botëror të Seniorëve në Baku do të përfaqësohet nga tre garuese – Angjella Berishaj, Zinedin Beqaj dhe Vasilije Peruniçiq, njoftoi Federata e Taekwondo-së.

Kampionati është planifikuar nga data 29 maj deri më 4 qershor dhe do të mbledhë 949 garues.

Berishaj, e cila do të debutojë në garat e mëdha në garën e seniorëve, tha se kampionati në Baku është një mundësi për të takuar garuesit më të mirë të botës.

“Kjo është ajo që kam ëndërruar, që një ditë të qëndroj ballë për ballë me kampionët olimpikë, botërorë dhe evropianë në skenën më të madhe. E di që përvoja nuk është në anën time, por jam këtu për të treguar se çfarë mund të bëj dhe për të dhënë më të mirën për këdo që është në anën tjetër”, tha Berishaj.

Vice-kampionja e të rinjve të botës, duke folur për kampionatin e ardhshëm, tha se nuk ka frikë, por ka një nervozizëm pozitiv që është gjithmonë i pranishëm në garat e mëdha.

“Nuk kam frikë dhe e pres me padurim çdo ndeshje. Unë kam një dëshirë të madhe për të provuar veten dhe kjo është arsyeja pse unë shkoj gjithmonë për fitore. Ky është vetëm fillimi i rrugëtimit tim, e di që jam një nga pjesëmarrësit më të rinj në kampionat, por besoj në veten time dhe shpresoj në një plasman të mirë”, tha Berishaj.

Berishaj i cili ende nuk i ka mbushur 18 vjeç do të jetë të martën në tatamin e Crystal Hall në Baku, në kategorinë deri në 73 kilogramë.

I pari në arenë do të dalë Zinedin Beqaj, i cili nesër do të garojë në kategorinë deri në 68 kilogramë.

Paraqitja e Vasilije Peruniçiq në kategorinë deri në 74 kilogramë është planifikuar për më 3 qershor.

Garuesit nga Mali i Zi drejtohen nga trajnerët Ballsha Radunoviq, Vllado Stanishiq dhe Nikollë Gegaj.

SHARE