NATA E MATURËS DHE GJYSËM-MATURËS KA GJASA SE DO TË MBAHEN

Qëndrimi i Ministrisë së Arsimit është që mbrëmja e maturës dhe gjysëm-maturës, në dritën e lehtësimit të masave epidemiologjike, duhet të mbahen, në përputhje me udhëzimet dhe rekomandimet e qarta të Institutit të Shëndetit Publik.

Sigurisht që fjala e fundit është me lëndët përkatëse, kështu që Ministria iu drejtua Institutit për opinion me këtë rast ”, tha Ministri i Arsimit, Damir Shehoviq.

Siç theksoi Shehoviq, është e rëndësishme për maturantët dhe gjysëm-maturantët, të cilët kanë qenë të disiplinuar gjatë kohës së epidemisë, të cilët po bëjnë provimet e maturës dhe gjysmë-maturës, me zell dhe duke respektuar masat, dhe që kanë nënshtruar një pjesë të rëndësishme të edukimit të tyre për të mirën e përbashkët, për të dërguar mesazh që shteti është i vetëdijshëm për këtë.

“Unë nuk mund të mos ju drejtohem maturantëve të kësaj gjenerate, të cilëve dua t’iu them: Fëmijë, mos mendoni se ne nuk i dimë kushtet në të cilat ju dolët nga bankat shkollore dhe u futët në botën e të rriturve. Mos mendoni se nuk kemi vërejtur që ju nuk keni pasur mundësi të kaloni muajt e fundit të shkollës me miqtë, duke u shoqëruar dhe duke festuar, ” tha ministri.

E gjithë shoqëria, thotë ai, është në dijeni të situatës në të cilën gjendeshin dhe sakrificat që ishin veçanërisht të vështira për të rinjtë.

“Sidoqoftë, nuk kam dyshim se nuk i keni humbur ato momente të paharrueshme, por që ju do ti zëvëndësoni ato momente, në një mënyrë ndoshta edhe më kreative se zakonisht. Ishte më e vështirë për ju sesa për gjeneratat e mëparshme, por keni mësuar edhe mësime të vlefshme, të cilat ato brezat e mëparshëm nuk i bënë, dhe të cilat sigurisht nuk do t’ju dëmtojnë në jetë, por përkundrazi – do t’ju bëjnë më të mençur,” tha Shehoviq.

SHARE