TË VENDOSEN ROJE SIGURIE NË TË GJITHA SHKOLLAT DHE TË FORCOHET MBIKËQYRJA E POLICISË

Kryetarja e Kuvendit të Malit të Zi Danijela Gjuroviq tha se dhuna e bashkëmoshatarëve është një problem serioz në Mal të Zi. Ajo theksoi se përfshin të gjithë dhunën psikologjike dhe fizike.

Gjuroviq tha se institucionet kompetente duhet të forcojnë zbatimin e masave për të luftuar dhunën e bashkëmoshatarëve.

Gjuroviq u bëri thirrje të gjitha institucioneve kompetente që të mos lejojnë fëmijët tanë të jetojnë me frikën nëse mund të kthehen në shtëpi dhe shkollë të sigurt.

“Unë gjithashtu u bëj thirrje prindërve, të cilët janë kyç në zinxhirin kur bëhet fjalë për dhunën e bashkëmoshatarëve, të monitorojnë sjelljen dhe veprimet dhe të reagojnë në kohën e duhur,” vuri në dukje kryeparlamentarja Gjuroviq.

Ministri i Arsimit Miomir Vojinoviq tha se problemi i dhunës së bashkëmoshatarëve nuk mund të zgjidhet vetëm nga Ministria e Arsimit.

Ai tha se si këtë vit, të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme kanë ekipe sigurie dhe se këtë vit po zbatohet programi parandalues ​​“Jo dhunë në shkollë”.

Vojinoviq tha se nga 3 maji në kuadër të Ministrisë së Arsimit do të aktivizohet sërish linja telefonike përmes së cilës do të raportohen të gjitha format e dhunës.

Ministri i Brendshëm Filip Axhiq tha se masat represive janë të nevojshme për të shtypur dhunën dhe se të gjithë duhet të bashkohen.

Ai theksoi se beson se fakti që raportohet për dhunë nga bashkëmoshatarët, tregon një rritje të besimit te institucionet.

Ai tha se është e nevojshme që të gjithë t’i përkushtohen edukimit më të mirë të fëmijëve dhe parandalimit të dhunës së bashkëmoshatarëve.

SHARE