NESËR PRODHUESIT E QUMËSHTIT DO TË PEZULLOJNË FURNIZIMIN

Prodhuesit e qumështit nga nesër do të pezullojnë dërgesat në qumështore. Shoqata e malazezëve kërkon rritje të çmimit të blerjes për shkak të rritjes së çmimit të foragjereve. Negociatat me blerësit dhe ministrinë përkatëse nuk sollën rezultate dhe takimi i ri me tre ministrat do të mbahet të mërkurën në vend të ditës së sotme. “Negociatat janë shtyrë për shkak se ministrat po udhëtojnë në një nga vendet e rajonit për shkak të importit të miellit dhe foragjereve të koncentruara. Vendosëm të presim takimin dhe të shohim se çfarë do të ndodhë. Megjithatë, ne kemi vendosur që nga nesër të pezullojmë dërgesën e qumështit në qumështoret dhe fabrikat e djathit për t’ia vënë në dukje këtë problem si shtetit ashtu edhe qeverisë. Kjo zgjat dhe më duket se po blihet kohë për të zgjidhur qeverinë e re që do të formohet”, tha Vllado Lakiq nga Shoqata e Blegtorive Danillovgrad.

SHARE