REZULTATE TË SHKËLQYERA TË PUNËS, “EVROPA TANI” TASHMË PO JEP PËRFITIMET E PARA PËR QYTETARËT

Programi i reformës “Evropa Tani” është suksesi më i madh i kësaj qeverie, e cila me aktivitetet e saj në vetëm një vit dhe pas një periudhe të vështirë që kaloi Mali i Zi, arriti të ruajë ekonominë dhe shëndetin, u vlerësua në mëngjesin e sotëm të punës të Ministres së Shëndetësisë dhe Ministrave të Zhvillimit Ekonomik dhe Financave dhe Mirëqenies Sociale. Ministri Millojko Spajiq tha se Mali i Zi, si një ekonomi shërbimi që është e varur nga turizmi, ka luftuar shumë për rimëkëmbjen e ekonomisë, përmirësimin e nivelit të punësimit, ruajtjen e shëndetit të qytetarëve dhe mbajtjen e tyre në vend përmes programit “Evropa Tani”. Ai tha se sfidat ishin të mëdha, se do të vazhdojnë të jenë por se është e rëndësishme që fokusi të jetë te reformat dhe ekonomia dhe që problemet reale praktike të ruhet me sukses. „Pagat e para për administratën shtetërore do të paguhen sot me programin e ri “Evropa tani”, tha ministri Spajiq. Ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq tha se “Evropa Tani” duhet të marrë jetë pasi na bindin për 30 vite se nuk mund të jetë më mirë se sa ishte. “Kjo nuk është e vërtetë dhe ne e kemi vërtetuar këtë tashmë së bashku,” tha Boroviniq Bojoviq. Ministrinë e Shëndetësisë, siç tha Boroviniq Bojoviq, e goditi një bazë të mirë për gjithçka që pason nga paga e ardhshme. Ministri Millatoviq theksoi se ky është vetëm hapi i parë që modeli ekonomik i Malit të Zi do ta bëjë në të mirë të të gjithë qytetarëve. Ai vlerësoi se një hap i rëndësishëm reformues është bërë kur vitin e kaluar në Kuvend është dorëzuar një buxhet programor plotësisht transparent, i cili ka shkurtuar dhe reduktuar plotësisht një pjesë të madhe të kostove joproduktive që ishin në buxhet për shumë vite. Ai theksoi se gjatë vitit 2021 pasuan ngjarje të shumta të cilat i përmbysën plotësisht gjërat. “Ne e kemi kthyer rënien ekonomike në rritje ekonomike, e kemi kthyer kolapsin e turizmit në një rikuperim të turizmit, kemi kthyer financat publike të paqëndrueshme në të qëndrueshme, kemi qenë një nga vendet e pakta në botë që ulëm borxhin publik këtë vit pandemik. Ne kemi reduktuar deficitin buxhetor në një minimum historik prej rreth 2% të PBB-së dhe më në fund kemi bërë hapin e parë që qytetarët e Malit të Zi të jetojnë më mirë – përmes krijimit, bindjes, koordinimit dhe zbatimit të programit „Evropa Tani”, tha Millatoviq.

SHARE