SHQIPËRIA MERR PRESIDENCËN E ORGANIZATËS PËR BASHKËPUNIMIN EKONOMIK TË DETIT TË ZI

Shqipëria merr presidencën e Organizatës për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi për 6-mujorin e parë të vitit 2021. Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, mori pjesë në takimin virtual të zhvilluar me ministrat e jashtëm të vendeve pjesëmarrëse të kësaj organizate. Takimi kishte në fokus diskutime për luftën e përbashkët kundër pandemisë dhe përpjekjen e vazhdueshme për të forcuar ndërlidhjen rajonale. Në një reagim lidhur me takimin, Cakaj bëri me dije se Shqipëria zyrtarisht merr presidencën e kësaj organizate për 6-mujorin e parë të vitit 2021. “Së fundmi, Shqipëria ka udhëhequr nismën SHBA-Karta e Adriatikut (A5), Organizatën për Bashkëpunim dhe Siguri në Evropë dhe tani do të udhëheqë edhe Organizatën për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi”, tha Cakaj. Kjo tregon, jo vetëm fuqinë e shtuar të Shqipërisë në nisma rajonale, por edhe besueshmërinë në rritje të partnerëve ndërkombëtarë për aftësitë e diplomacisë shqiptare”, përfundoi Cakaj reagimin e tij.

SHARE