MARKOVIQ NË KUVEND: QEVERIA NUK DËSHIRON DUARTROKITJE, POR REZULTATE

Qeveria e Malit të Zi,  nuk i dërgon mesazhe politike qytetarëve, por  punon që qytetarët të jetojnë më mirë, deklaroi Kryeministri i Malit të Zi,  Dushko Markoviq, duke shtuar se në këtë moment nuk është koha për të rritur pagën minimale, as për të eliminuar taksën e krizës dhe dhe zvogëlimit të taksës së akcizës në derivate.

Deputeti i Partisë Social Demokratike, Ranko Krivokapiq, e pyeti Markoviqin pse Qeveria refuzon të pranojë iniciativën e tyre për të rritur pagat minimale, për të eliminuar taksën e krizës dhe për të ulur akcizat në derivate. “Drejtësia sociale është në duart tona, pa drejtësi sociale, shtetet e vogla nuk janë stabile”, tha Krivokapiq. “Rritja që shkon në xhepat e një numër të vogël të njerkëve është bombë sociale”, theksoi Krivokapiq.

Gjatë orës së kryeministrit, Markoviq iu përgjigj Krivokapiqit se Qeveria nuk u dërgon mesazhe politike qytetarëve. “Qeveria po punon për t’i bërë qytetarët të jetojnë më mirë, e dimë se është e vështirë, e dimë se kjo nuk është e dukshme tani, por jemi të sigurt se kjo do të shihet”, tha Markoviq dhe kujton se rritja ekonomike në vitin e kaluar ishte 4.7 përqind dhe 4.8 për qind në gjysmën e parë të këtij viti.

Duke folur për rritjen e pagës minimale, Markoviq theksoi se kjo rritje mund të nënkuptojë pensione më të larta, por nga ana tjetër kjo mund të çonte në rritje të papunësisë. Ajo shpjegon se punonjësit produktiv, mund ta sjellin atë në zonën gri, gjegjësisht kalimin në punën e zezë.

“Prioriteti është i njëjti shqetësim për të gjithë punëtorët”, tha Markoviq dhe shtoi se për propozimet e PSD-së, tani nuk është koha.  Me anëtarësim në NATO, Mali i Zi ka siguruar sigurinë në planin politik dhe ekonomik, tha kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq dhe shtoi se falë aderimit në Aleancë, Mali i Zi sot është bërë lojtar global.

SHARE