MALI I ZI SEKUESTRON MBI NJË TON KOKAINË, SASINË MË TË MADHE NË HISTORI, REAGON ABAZOVIQ

Oficerët e Drejtorisë së të Ardhurave dhe Doganave, në marrëveshje me oficerët e Administratës së Policisë, “humbën” një kamion me më shumë se një ton kokainë në terminalin doganor, në mënyrë që të shikonin se ku do të përfundonte droga. Pasi drejtuesit e kamionit PG-353GA, gjoja plotësisht të saktë, e larguan kamionin nga Terminali Doganor, inspektorët dhe doganierët vazhduan veprimin, i cili mbrëmë rezultoi në një konfiskim rekord të kokainës dhe arrestimin e Marijana Krstoviq dhe Buda Krstoviq. Sipas informacionit nga Vijesti, inspektorët e Sektorit për Luftën kundër Krimit ndanë me kolegët nga Administrata Doganore njohuritë operacionale të marra nga burime ndërkombëtare – se një kontejner me banane në të cilin fshihet ngarkesa e kokainës do të hyjë në Port të Tivarit. Dërgesa u “humb” gjatë skanimit në Tivar dhe Podgoricë, dhe doganierët, në marrëveshje me policinë, nuk inspektuan dhe shkarkuan mallrat në detaje, megjithëse sistemet e analizës së rrezikut veçuan dërgesën për kontroll të detajuar. Kontrabandistët hynë në kurth dhe e çuan drogën në një magazinë në fshatin Zeta të Mojanoviq, ku u konfiskua. Administrata e Policisë njoftoi sot zyrtarisht se në aksionin “187”, policia, në bashkëpunim me Administratën e të Ardhurave dhe Doganave, kapën 1,205 pako kokainë në Mojanoviq, në Zeta, me një peshë totale mbi një ton. Në lidhje me drogën e kapur, ka reaguar përmes një mesazhi në Twitter edhe zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq. “Ne po bëjmë atë që kemi premtuar. Mali i Zi nuk do të jetë vend i krimit”, shkroi Abazoviq.

SHARE