PROJEKTLIGJI PARASHEH QË QEVERIA E MALIT TË ZI TË KETË 14 MINISTRI

Qeveria në të ardhmen duhet të ketë 14 ministri dhe maksimumi dy ministra pa portofol, siç parashihet në Projektligjin për Qeverinë, i cili u prezantua sot. Ministri i Administratës Publike Marash Dukaj ka shpjeguar se Projektligji parasheh edhe vendime që Qeveria mund t’i marrë në mandatin teknik. Në konferencën për media, ai vlerësoi se drafti ishte shumë i rëndësishëm dhe falënderoi grupin punues. Dukaj tha se është përcaktuar se çfarë vendimesh mund të marrë Qeveria në mandatin e saj teknik, e kjo para së gjithash ka të bëjë me emërimet dhe punësimet. “Sa i përket ministrive, është propozuar që Qeveria në të ardhmen të ketë 14 ministri dhe dy ministra pa portofol”, tha Dukaj. Siç tha ai, është siguruar se gjithçka është në përputhje me rregulloret.

Qeveria do të njihet me projektligjin nesër ose pasnesër

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Mbrojtjes Rashko Konjeviq ka bërë të ditur se Qeveria nesër ose pasnesër do të njihet me projektligjin. “Dëshirojmë të arrijmë Ligjin për Qeverinë për herë të parë në Mal të Zi pas diskutimit publik në Parlament”, tha Konjeviq. Konjeviq tha se ambicia ishte, siç paralajmëruan, që të zgjidhen ato çështje, koncepti bazë mbi të cilin do të funksionojë Qeveria. “Ajo që tërhoqi vëmendjen e opinionit në vitet e kaluara ka të bëjë me mandatin e qeverisë në një moment teknik. Gjithashtu përmes disa anëtarëve kemi prezantuar bazën për arritjen e vetë zgjidhjeve përmes debatit publik”, tha Konjeviq. Ai ftoi mediat dhe publikun profesional dhe akademik që të përfshihen në diskutimin publik, i cili sigurisht do të përshtatet që të ketë gjithë shtatorin për debat dhe sugjerime. Siç tha ai, grupi punues ishte shumë i larmishëm, i përbërë nga përfaqësues të dy organizatave joqeveritare, Kuvendit dhe një përfaqësues i Kabinetit të Kryeministrit. “Grupi punues do të vazhdojë të punojë deri në momentin që do t’i propozohet Qeverisë dhe ambicia është që të bëhet në tremujorin e fundit”, tha Konjeviq. Ai ka thënë se për ligjin e Qeverisë është folur për një kohë të gjatë dhe se Qeveria e 42 ka folur për të, por nuk e ka përfunduar.

SHARE