KAVARIQ: PËRSËRI, MUND TË KEMI DERI NË 700 TË INFEKTUAR NË DITË

Ish-drejtori i Qendrës Shëndetësore Podgorica, Nebojsha Kavariq, tha se Mali i Zi mund të përballet edhe një herë me një numër dramatik të  të infektuarve rishtas si në vitin 2020 dhe theksoi se kanë tregues të rëndësishëm për kthimin e koronavirusit. Ai në programin e mëngjesit TVMZ tha se me vetëdije njoftoi se do të ishte i kënaqur nëse vaksinimi në Malin e Zi do të ishte i detyrueshëm.  Ai thotë se vaksinat po i presin qytetarët, përkundër thirrjeve të vazhdueshme dhe apeleve për vaksinim. Kur u pyet nëse skenari nga viti 2020 mund të përsëritet, Kavariq tregon se rritja ekziston dhe se është e pritshme. “Kur numrat fillojnë me trendin aktual, mund të ndodhë që në mes ose në fund të gushtit të kemi 600 deri 700 persona të infektuar në ditë, dhe që përsëri do të kemi një përqindje të caktuar të pacientëve me një pamje të rëndë klinike në aparatin respirator,” tha Kavariq.

SHARE