Të parandalosh rënien e flokëve ndërsa plakesh do të thotë të shmangësh faktorët stresues mjedisorë, tregojnë studimet

Le ta pranojmë, rënia e flokëve shpesh shihet si e patrajtueshme.

Ne priremi të mendojmë se ka të bëjë me plakjen ose gjenetikën dhe nuk mund të bëjmë asgjë për ta parandaluar atë. Falë një studimi të ri, ne mund të kemi një mënyrë të re për të ndihmuar me rënien e flokëve.

P&G zbuloi një studim, të rishikuar nga kolegët dhe të publikuar nga Revista Ndërkombëtare e Shkencës Kozmetike , që thotë se çelësi për parandalimin e rënies së flokëve është luftimi i faktorëve stresues mjedisorë si ekspozimi ndaj ultravjollcës dhe ndotja.

Këto shkaktojnë shëndet të dobët të kokës, duke e bërë më të vështirë që flokët tanë të qëndrojnë të ankoruar në skalpin tonë.

Studimi zbuloi se antioksidantët mund të ndihmojnë në reduktimin e stresit oksidativ në lëkurën e kokës, duke ndihmuar që flokët tanë të qëndrojnë më fort në vend.Lexo po ashtu:Suplementi që mund të nxisë rritjen e flokëve, sipas studimit

Ky lloj stresi në thelb pasqyron një çekuilibër midis oksigjenit të prodhuar dhe të mbajtur në qelizat tona.

Ndërsa lidhja midis të dyjave është dyshuar më parë, studimi i P&G tregon një lidhje të qartë midis stresit oksidativ dhe rënies së flokëve, dhe shpjegon se i pari dobëson lidhjen midis flokëve dhe kokës.Lexo po ashtu:Ekspertët kanë veçuar ushqimet që përkeqësojnë rënien e flokëve

“Gjatë viteve, hulumtimet kanë paraqitur prova që sugjerojnë se shëndeti i dobët i kokës ka një ndikim në cilësinë, rritjen dhe mbajtjen e flokëve”, thotë dermatologia Dr. Antonella Tosti. “Kanë mbetur disa pyetje pa përgjigje. Nëse shëndeti i kokës do të përmirësohej, a do të përmirësohej edhe cilësia, rritja ose ruajtja e flokëve? Dhe ata që nuk kishin probleme me kokën, a do të shihnin gjithashtu përmirësim në flokët e tyre me kujdesin e rregullt të kokës?”.

Doktor Tosti shton se studimi “sjell përgjigje për këto pyetje duke vendosur lidhjen shkak-pasojë midis gjendjes së kokës dhe mbajtjes së flokëve, edhe për ata pa probleme të dukshme të kokës”. /Telegrafi/

SHARE