PËRPJEKJET E KOTA PËR TË RREZIKUAR STABILITETIN E MALIT TË ZI

Të gjitha përpjekjet për të rrezikuar paqen dhe stabilitetin, dhe veçanërisht pavarësinë e Malit të Zi, janë të kota, tha Kryeministri Dushko Markoviq sot në orën e Kryeministrit.

Kryeministri tha se vendi ynë, me gjithë kundërshtimet, është bërë anëtar i NATO-s dhe se nuk është vetëm çështje aleance politike dhe ushtarake, por mbrojtje thelbësore e territorit dhe kufijve tanë, të garantuara nga shtetet më të fuqishme në botë dhe konfirmimi i kapaciteteve dhe institucioneve tona të brendshme.

Ai theksoi se çdo përpjekje për të destabilizuar do të sanksionohet në përputhje me Kushtetutën dhe ligjin.

“Mali i Zi nuk është lënë më në vetvete në skenën globale,” tha kryeministri.

“Vendimi i tyre është që të ndalojnë fluturimet e montenegro Airlines në aeroportin serb. Ne e respektojmë, ne do të shohim se çfarë fshihet pas tij dhe sa kohë do të marrë. Ky është një vendim i pavarur i Serbisë,” tha Markoviq.

SHARE