Metodat psikologjike që ju bëjnë të ndiheni fitues

Komunikimi dhe ndërtimi i marrëdhënieve me njerëzit ndonjëherë mund të jetë një sfidë për të gjithë.

Qoftë në vendin e punës, në komunitetin tuaj apo në familje, zbatimi i këtyre trikave psikologjikë mund të ndihmojë në krijimin e një marrëdhënieje të qetë me njerëzit përreth jush.

  1. Uluni pranë dikujt, jo matanë rrugës

Vendi ku uleni në tavolinë mund të thotë shumë për ju dhe pozicionin tuaj në grup. Nëse dëshironi të diskutoni diçka me dikë, të uleni pranë tij në vend të rrugës, do të zvogëlojë mundësinë e konfliktit. Nga ana tjetër, ulja përballë ose përballë dikujt, veçanërisht në dhomat e konferencave ose në tavolinat e zyrës, mund ta inkurajojë personin tjetër të ndihet i kërcënuar.

  1. Rritni vetëbesimin me poza të forta

Pozat e fuqishme janë gjuha e trupit që rregullon mënyrën se si mendojmë dhe ndihemi. Duke zënë hapësirë ​​dhe duke mbajtur një qëndrim të fortë, ne mund të ushqejmë një ndjenjë besimi dhe lufte për veten tonë. Hulumtimet tregojnë se ata që morën një pozë të fortë ndiheshin më të sigurt dhe kishin rezultate më të mira në intervista sesa ata që nuk e bënin këtë. Shumë atletë dhe politikanë e përdorin këtë trik psikologjik në avantazhin e tyre.

  1. Zgjidhni ngjyrën e duhur të rrobave

Ngjyra e fustanit apo kostumit tuaj pasqyron llojin e personit që jeni, si dhe punën dhe pozicionin që dëshironi. Blu detare nënkupton ngrohtësi dhe besueshmëri, e cila është një ngjyrë e mirë për mësuesit. Ngjyra e hirtë kullon besueshmëri dhe stabilitet, dhe e zeza është e nivelit të lartë, dhe shpesh vishet nga disenjatorët në industrinë e modës.

  1. Mbani kontaktin me sy duke vlerësuar ngjyrën e syve

Kontakti me sy është një shenjë e vëmendjes në zhvillimin e një bisede. Megjithatë, mund të jetë sfiduese dhe e turpshme për të dyja palët që të mbajnë kontakte qëllimisht. Hulumtimet kanë treguar se do të duket më e natyrshme nëse përpiqeni të vlerësoni ngjyrën dhe nuancën e syve të bashkëbiseduesit tuaj – kështu që pamja do të mbetet, por nuk do të jetë e detyruar, por do të dukeni të interesuar dhe të hapur për bisedë.

  1. Mundohuni të mbani mend emrat e njerëzve

Disa njerëz i mbajnë mend emrat më lehtë, disa më vështirë. Por ata që e bëjnë më të vështirë duhet të bëjnë më shumë përpjekje, sepse është treguar se përdorimi i emrave personalë në komunikimin me njerëzit tregon se u kushtoni vëmendje atyre njerëzve, asaj që thonë dhe bëjnë. Kjo ju bën lehtësisht të pëlqyeshëm dhe popullor në shoqëri.

  1. Kush qesh me kë?

Kur jeni në një grup njerëzish dhe dëshironi të dini se kush është afër kujt, thjesht shikoni se kush po qesh me kë. Është thelbësore të vërehet se kush duke qeshur në fillim, sepse ata i kërkuan të konfirmonin shkakun e të qeshurit. Ata janë më rehat me këta njerëz dhe është e mundur që të ketë një lloj tërheqjeje.

  1. Nëse keni vështirësi në marrjen e vendimeve, zvogëloni sasinë e zgjedhjeve

Ndërsa mund të duket më mirë të kesh zgjedhje të pakufizuara, e vërteta është se mund të vështirësojë edhe marrjen e vendimeve. Për ta bërë më të lehtë vendimin tuaj, provoni të reduktoni zgjedhjet tuaja në një maksimum prej katër opsionesh. Kjo do t’ju lejojë të shqyrtoni me kujdes çdo opsion dhe të siguroheni që keni marrë vendimin e duhur.

  1. Kërkojini dikujt një nder

Të ndihmosh njerëzit dhe t’u bësh shërbime të tjerëve është një gjë e mirë, por nëse dëshiron të kënaqësh dikë menjëherë, provo t’i kërkosh një favor të vogël. Duke vepruar kështu, ju tregoni se u besoni dhe i vlerësoni ata dhe ata do të ndihen më mirë me veten sepse ju ndihmuan.

  1. Kur duhet dhe nuk duhet të kryqëzohen krahët dhe këmbët?

Ju mund ta përdorni këtë për dy qëllime. Së pari, nëse doni të parandaloni dikë që t’ju afrohet, kryqëzoni krahët dhe këmbët për të krijuar një pengesë midis jush dhe atij personi. Nëse dëshironi të dukeni të afrueshëm për të folur, vendosni këmbët pranë njëra-tjetrës dhe krahët pranë bustit për të dërguar një sinjal mirëseardhjeje.

  1. Ngrohni duart përpara se t’i trajtoni

Askush nuk dëshiron të fillojë një bisedë me një shtrëngim duarsh të ftohta, kështu që është më mirë të keni duar të pastra dhe t’i ngrohni para se t’i shtrëngoni me dikë. Një nga cilësitë e trajtimit të mirë janë duart e ngrohta, pasi ato tregojnë një atmosferë miqësore, ndërsa trajtimi i ftohtë mund të japë përshtypjen e mosbesimit.

SHARE