PA RASTE TË REJA, GJITHSEJ 189 TË SHËRUAR

Nga ky mëngjes e deri sot në orën 16:30, laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi përfunduan analizën e 94 mostrave, ndër të cilat nuk pati raste të reja infeksioni me koronavirusin e ri.

Numri i rasteve të raportuara të infeksionit që nga fillimi i epidemisë është ende 321.

Numri i pacientëve të shëruar që kanë pasur dy teste të njëpasnjëshme negative është rritur dhe tani ka gjithsej 189, kështu që aktualisht ka 125 raste “aktive”.

Shumica janë në Podgoricë (99), Nikshiq (18), Ulqin (14) dhe Tivar (12).

Në Danillovgrad dhe Tivat nuk ka më persona të prekur nga koronavirusi.

Drejtori i Klinikës së Brendshme Sreten Kavariq ka njoftuar në conference se 8 pacientë janë të hospitalizuar në Qendrën Klinike, duke shtuar se 2 pacientë janë akoma në gjendje kritike për jetën dhe se gjinden në respirator.

“Menaxhimi i Qendrës Klinike mori një vendim për ndalimin e vizitës 100 ditë më parë dhe ky ishte fillimi i përgatitjes së Qendrës Klinike për ngjarjet e ardhshme,” tha ai.

Begiq duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, tha se ai duhet të jemi të kujdesshëm dhe se hapja e kufijve është një nga masat e fundit që do të aktivizohen.

Ai theksoi se gjendja e punëve në rajon duhet të pritet dhe situata në shtetet përreth duhet të pritet.

I pyetur nëse një situatë e mirë epidemiologjike, pa raste të reja, mund të çojë në një heqje të re të masave edhe para datës së shpallur, Begiq theksoi se masat janë të përkohshme dhe se qytetarët nuk duhet të relaksohen.

Begiq tha se nëse vazhdojmë t’u përmbahemi masave, siç kemi vepruar deri më sot, kemi shpresë të mirë.  

SHARE