ABAZOVIQ: IDETË KREATIVE JANË THEMELI I NJË TË ARDHMEJE TË RE DHE MË TË MIRË

Në botën moderne nuk është më e mundur të mendohet vetëm përmes matricave të vendosura dhe rrugëve të shkelura mirë, por e ardhmja dhe përparimi duhet të bazohen në idetë e njerëzve krijues, tha kryeministri i Malit të Zi, Dr. Dritan Abazoviq, duke hapur konferencën “Koha e krijimtarisë”, e cila organizohet nga Ministria e Kulturës dhe Mediave, e cila u mbajt në Kotorr.

Ai tha se edhe turizmi, si një nga degët kryesore ekonomike të Malit të Zi, nuk mund të shihet më në mënyrë klasike. “Ne jemi një vend që jemi shumë të varur nga turizmi. Megjithatë, turizmi nuk është më vetëm një formë konvencionale. Turistët duan që disa forma të bashkimit të turizmit dhe biznesit të ndodhin në një mënyrë krijuese. Kjo do të thotë se ne duhet të veprojmë në mënyrë multisektoriale”, tha ai. Kryeministri shpjegoi se edhe vendet me probleme ekonomike, të cilat nuk i kushtojnë rëndësi të mjaftueshme industrive kreative, duhet të ndryshojnë mënyrën e të menduarit dhe të investojnë në njerëz të zgjuar dhe krijues. Ai uroi që konferenca të shpërndajë atmosferë të mirë në qytetet dhe rajonet e tjera malazeze me të cilat në të ardhmen duhet të flasim shumë më tepër për ide të mira dhe kreative dhe që të jemi shumë më pak të ngarkuar nga tema të vështira nga e kaluara.

SHARE