VAKSINIMI KUNDËR VIRUSIT HPV QË NGA SHTATORI

Falë punës së përkushtuar të një ekipi ekspertësh dhe profesionistësh të shëndetësisë, me mbështetjen e plotë të Ministrisë së Shëndetësisë, janë krijuar parakushtet që vaksinimi kundër virusit HPV të fillojë në shtator të këtij viti. Ndërkohë, sistemi shëndetësor, me koordinim të Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, do të kryejë të gjitha aktivitetet e nevojshme për fillimin e imunizimit, tha ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq. Rekomandimi i të gjitha autoriteteve të shëndetit publik në botë është që për kontroll, dmth. ulja graduale e sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë nga kanceri i qafës së mitrës është e nevojshme për zbatimin e plotë, sistematik dhe gjithëpërfshirës të aktiviteteve të caktuara. Siç shtoi ajo, është e nevojshme puna e vazhdueshme në promovimin e shëndetit, duke përfshirë aktivitete edukative, si dhe inkurajimin e grave që të shkojnë në kontrolle gjinekologjike me iniciativë.

SHARE