“MODERNA” NË DISPOZICION TË QYTETARËVE TË PODGORICËS

FILE - In this March 4, 2021 file photo, a vial of the Moderna COVID-19 vaccine rests on a table at a drive-up mass vaccination site in Puyallup, Wash., south of Seattle. Moderna’s COVID-19 vaccine brought in more than $4 billion in second-quarter sales, Thursday, Aug. 5, pushing the vaccine developer into a profit. (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Drejtori i Shtëpisë Shëndetësore Podgoricë bëri të ditur se vaksina “Moderna” nga sot është në dispozicion në të gjitha pikat e vaksinimit në kryeqytet. “Kjo vaksinë do të jetë në dispozicion në pika të tjera vaksinimi në Mal të Zi në ditët në vijim. Falë përpjekjeve të autoriteteve shëndetësore malazeze për të siguruar këtë vaksinë specifike, tre lloje vaksinash tashmë janë në dispozicion të qytetarëve, ndaj i bëjmë thirrje që të imunizohen veten më të afërt”, shprehet Jokiq. Qendra Shëndetësore rikujton se vaksina Moderna, përveç vaksinës Pfizer – të cilën qytetarët mund ta zgjedhin edhe në të gjitha pikat e vaksinimit, përfaqëson një gjeneratë të re të vaksinave të miratuara nga OBSH dhe BE.

SHARE