HAPJA E SEZONIT DIMËROR NË MES TË DHJETORIT

Hapja e sezonit turistik dimëror në qendrën e skijimit Kollashin 1600 pritet në mes të dhjetorit dhe drejtori i qendrës së skive të Malit të Zi Gjuro Millosheviq në një intervistë për Portalin RTMZ thekson se gjithçka është gati për të punuar me kapacitet të plotë. Ai ka shpallur një sistem të shitjes së biletave online, dhe çmimi i një leje për ski ditore është 25 euro.

“Jemi duke monitoruar kushtet e motit dhe nivelin e mbulesës së borës dhe sigurisht sapo të plotësohen të gjitha kushtet për funksionimin e qetë të qendrës së skijimit do të fillojmë punën me kapacitet të plotë. TeleferikËT janë gati, stafi është gati, kështu që duhet të kemi borë të mjaftueshme.Parashikimet tona janë që të fillojmë punën rreth mesit të dhjetorit, por me kohë do ta informojmë publikun për datën e saktë”, thotë Millosheviq.

Ai shtoi se shpresojnë që këtë vit të vendosin disa rekorde të reja për sa i përket numrit të vizitorëve, skiatorëve dhe numrit të ditëve të skijimit.

“Oferta në qendrën e skijimit Kolashin 1600 bazohet në të njëjtin parim si çdo vit, pista të përgatitura shkëlqyeshëm, ushqime të shkëlqyera, si dhe një program i pasur kulturor/artistik. Duke filluar nga ky vit, ne po zbatojmë edhe një sistem online për shitjen e biletave, është në fazën finale, ndaj shpresojmë që të jetë gati deri në fillim të sezonit të ri të skijimit. Dhe sigurisht, risia më e madhe është ndërtimi i një ashensori të tipit spirancë, i cili do të montohet në pistën e parë, e cila do të jetë 400 metra e gjatë, kështu që nga ky sezon skiatorët e rinj do të mund të provojnë një pjesë të pistës pa pasur nevojë të shkojnë deri në majë, nëse janë 100 për qind të sigurt për aftësitë e tyre”, thekson Millosheviq.

Duke folur për çmimin e lejeve të skive, Millosheviq thekson se deri më 1 dhjetor, fushata është në fuqi dhe kalimi sezonal i skive do të kushtojë 300 euro.

“Këtë vit karta e skijimit do të jetë 25 euro për një ditë, ndërsa ka një promocion për skijimin sezonal me çmimin 300 euro dhe pas 1 dhjetorit do të jetë 400 euro për të rriturit, dhe 250 euro për fëmijët deri në 14 vjeç. Natyrisht, vërejmë se, për të shmangur konfuzionin, leja e skive është e vlefshme vetëm për infrastrukturën e qendrës së skijimit Kollashin 1600, pra 21 km pista dhe teleferikë K8 (Troglavë) dhe K7 (Klisura)”. thekson Millosheviq.

Ai thotë se mungesa e reshjeve të borës do ta pengonte shumë biznesin e Qendrës së Skijimit, por, për fat të keq, ato ende varen nga reshjet natyrore dhe nuk kanë sistem artificial borebërës.

SHARE