BOSHNJAK: TË THEMELOHET URGJENTISHT KLUBI I GRAVE NË PARLAMENTIN E MALIT TË ZI

Nënkryetarja e parë femër e Parlamentit të Malit të Zi dhe iniciatorja e krijimit të Klubit të Grave të thirrjes së 27-të Branka Boshnjak u bëri thirrje deputetëve të mbledhjes së re të Kuvendit që urgjentisht të formojnë Klubin e Grave.

“Dhe të vazhdojmë aty ku e lamë, sepse jetojmë në një kohë ku gratë, së bashku, pavarësisht nga përkatësia partiake dhe dallimet ideologjike, duhet të kontribuojnë në ndryshimin e mjedisit të përgjithshëm në dobi të grave dhe fëmijëve”, tha Bošnjak.

Siç thotë ajo, Klubi i Grave të mbledhjes së mëparshme parlamentare u njoh si shembull pozitiv.

“Përkundër paqëndrueshmërisë së vazhdueshme politike dhe sfidave të ndryshme, ne si anëtarë të Klubit kemi treguar se mund dhe duhet të punojmë së bashku, dhe arritëm të jemi aktivë dhe të arrijmë në shumë zgjidhje ligjore përmes konsensusit që përmirësoi shoqërinë malazeze. Ne kemi vënë akcentin në gjërat që na bashkojnë dhe ka shumë më tepër se ato që na ndajnë dhe suksesi ishte i garantuar. Kjo ishte formula “magjike”. Rezultatet që kemi arritur në vetëm dy vjet ekzistencë janë mbresëlënëse”, tha Boshnjak.

“Prandaj i bëj apel deputetëve të thirrjes së re që sa më shpejt të formojnë Klubin e Gruas dhe të fillojnë në mënyrë aktive projektet që do të përmirësojnë pozitën e gruas dhe të tregojnë se ato si përfaqësuese në Kuvend janë mbështetja jonë, por edhe shembull dhe udhërrëfyes për të gjitha ato gra që po ndërgjegjësohen dhe e kuptojnë se duhet të jenë aktive, të kenë pozicionin e tyre dhe të luftojnë për barazi dhe prezencë në vendet vendimmarrëse”, tha Boshnjak.

SHARE