PENSIONISTËT ME TË ARDHURAT MË TË ULËTA TË MARRIN NJË NDIHMË MË TË MADHE

Drejtori i Fondit PIO, Ranko Aligrudiq, përkujtoi se pensionistëve do t’u paguhet edhe një ndihmë një herë deri në fund të vitit, dhe siç shton ai, dëshira e Fondit dhe Ministrisë së Financave është që pensionistët me paga më të ulta të marrin më shumë ndihmë. “Me të gjitha rritjet do të nevojiten 42 milionë euro në muaj për pensione,” tha Aligrudiq. Aligrudiq rikujton se nga 1 janari 2023 pensionistët do të kenë rritje të rregullt dhe të paralajmëruar të jashtëzakonshme prej 10%, e cila duhet të zbatohet. Ai përsëriti se tani pensioni minimal në Mal të Zi është 253 euro dhe shtoi se shpreson që deri në fund të vitit të gjithë pensionistët ta marrin pensionin me një çek. 

SHARE