RRUGA E MALIT TË ZI NË BE NUK DUHET TË VIHET NË DYSHIM PËR SHKAK TË INTERESAVE TË VOGLA PARTIAKE

Kryetari i Alternativës Shqiptare, Nik Gjeloshaj, tha se rruga evropiane e Malit të Zi nuk duhet të vihet në dyshim për interesa të vogla partiake dhe se Mali i Zi dhe zhvillimi i tij i mëtejshëm demokratik duhet të jenë interesi i vetëm dhe ekskluziv i të gjitha subjekteve në skenën e brendshme politike. “Përkundër të gjitha ngjarjeve aktuale që rëndojnë jetën e përditshme politike malazeze, rruga evropiane e Malit të Zi nuk duhet të vihet në dyshim për shkak të interesave të vogla partiake. Procesi i integrimit evropian duhet të jetë një shtytës i pakushtëzuar i demokratizimit dhe fuqizimit të mëtejshëm ekonomik të shoqërisë malazeze,“ tha Gjeloshaj. Prandaj, siç tha ai, arritja e një konsensusi për zgjedhjen e avokatëve të dalluar në Gjykatën Kushtetuese dhe në Këshillin Gjyqësor është një mundësi që nuk duhet humbur “për të ecur me ritmin në përmbushjen e pritshmërive që Bashkimi Evropian ka nga ne”. “Çdo vonesë dhe mosmarrje shumë e shpejtë e këtyre vendimeve është një mesazh mosgatishmërie për të ecur drejt BE-së, por edhe qartë në veprim se kush është pro integrimit europian, jo vetëm deklarativ. Siç dihet, deputetët shqiptarë në Parlamentin e Mali i Zi kanë qenë gjithmonë një partner konstruktiv dhe kanë dhënë një mbështetje të qartë për të gjitha proceset reformuese, duke avokuar fuqishëm për forcimin e institucioneve shtetërore dhe rendit juridik”, tha Gjeloshaj. Mbështetja e shqiptarëve, siç tha ai, nuk do të mungojë as kësaj radhe, “sepse besojmë se objektivi prioritar – anëtarësimi i plotë në Bashkimin Evropian – mund të arrihet vetëm me reforma rrënjësore”. “Progresi i integrimit evropian, i mishëruar në hapjen e negociatave të para-anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, është një forcë e fortë lëvizëse për stabilitetin dhe përparimin e të gjithë rajonit tonë. Prandaj, Mali i Zi dhe zhvillimi i tij i mëtejshëm demokratik duhet të jenë i vetmi dhe interesi ekskluziv i të gjitha subjekteve në skenën politike malazeze, për mirëqenien e qytetarëve të Malit të Zi, sinqerisht jam i bindur se mençuria do të mbizotërojë këtë herë dhe se perspektiva evropiane nuk do të na ikin në asnjë rrethanë”, përfundoi Gjeloshaj.

SHARE