NGA E PREMTJA, KONFIRMIM DIXHITAL I COVID DHE MASA TË REJA

Mali i Zi do të marrë certifikatën Kombëtare dixhitale COVID përpara se të bashkohet me certifikatën dixhitale të BE-së COVID, e cila duhet të jetë në përdorim nga e Premtja, 30 Korrik, kur Qeveria e Malit të Zi pritet të shpallë masat e korrigjuara në luftën kundër koronavirusit, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Ata rikujtojnë se është njoftuar se vetëm ata që plotësojnë kushte të caktuara do të mund të qëndrojnë në klube të natës, diskoteka dhe në ambientet e brendshme të objekteve hotelierike. Certifikata kombëtare dixhitale COVID, e modeluar në certifikatën digjitale të BE-së COVID, e cila do të jetë një mjet dixhital shtesë për kontrollin dhe menaxhimin pandemik, do të përmbajë këto informacione:
1) Që personi të jetë vaksinuar plotësisht ose të ketë marrë dozën e parë të vaksinës së virusit COVID19;
2) Data dhe koha e testit negativ PCR për virusin COVID19 (pranohet testi negativ i PCR jo më i vjetër se 72 orë);
3) Dëshmi se personi ka kapërcyer infeksionin COVID19, dmth provë se kanë kaluar më pak se 180 ditë nga testi pozitiv i PCR;
4) Provat e një testi të shpejtë antigjen negativ (pranohet një TMD jo më i vjetër se 48 orë).
Ministria e Shëndetësisë po implementon këtë projekt në bashkëpunim dhe falë Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim.

SHARE