MILLATOVIQ: SEZONI TURISTIK MBI TË GJITHA PRITSHMËRITË

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Millatoviq, tha se janë dëshmitarë të një sezoni turistik që është mbi të gjitha pritjet, dhe se parashikimi i 65% të të ardhurave nga viti 2019 mund të tejkalohet. Ai vuri në dukje se të Premten, 23 Korrik, 140,000 turistë qëndruan në Malin e Zi, që është 83% e trafikut nga 2019. Duke iu përgjigjur pyetjeve të deputetëve në Kuvend, Millatoviq deklaroi se turizmi është një shtyllë e rimëkëmbjes ekonomike. “Në këtë moment, falë përpjekjeve të bëra nga Qeveria, ne jemi dëshmitarë të një sezoni turistik që është mbi të gjitha parashikimet,” tha Millatoviq. Mesatarja e 65% të të ardhurave, nëse ruhet situata e favorshme epidemiologjike, do të jetë, siç shton ai, gjithnjë e më e sigurt dhe e tejkaluar. Duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit të Rashko Konjeviq, Millatoviq tha se pas rënies së ekonomisë me 15% vitin e kaluar, gjëja më e rëndësishme ishte që ata të mbanin të njëjtin nivel të pagave dhe pensioneve. Ai përsëriti që paga minimale u rrit në 250 euro, u kthye shtesa për fëmijë, si dhe u siguruan libra shkollorë për fëmijët e shkollës fillore. Po ashtu, ai tha se qeveria e re po rifinancon kreditë e shtrenjta më parë.

SHARE