MALI I ZI I PËRKET FAMILJES EVROPIANE

Mali i Zi i përket Bashkimit Evropian (BE) dhe familjes evropiane, tha kryetari i Komitetit të Punëve të Jashtme të BE-së, David McAllister, në hapjen e Shtëpisë Evropiane në Podgoricë. “Shtëpia jonë e përbashkët është ndërtuar mbi hirin e luftërave dhe krizave të ndryshme, demokracia dhe pluralizmi janë themelet e tyre,” tha McAllister. Ai tha se shpresonte që Shtëpia Evropiane të bëhej një mini model i një shtëpie të përbashkët evropiane. Ambasadorja e BE-së në Mal të Zi Oana Kristina Popa tha se duhet të modernizojnë komunikimin në epokën dixhitale. Ajo theksoi se delegacioni ka shpresa të mëdha në Shtëpinë Evropiane. Ministrja e Çështjeve Evropiane Jovana Maroviq tha se Qendra Informative e BE-së deri më tani ka qenë vend dialogu dhe se mund të dëgjohen ide të ndryshme për të ardhmen e BE-së.

SHARE