NE MBËSHTESIM MALIN E ZI TË JETË ANËTARI I ARDHSHËM I BE-së

Në një takim me Kryeministrin Zdravko Krivokapiq, Ministrja e Jashtme Suedeze An Linde tha se pozicioni udhëheqës i Malit të Zi në negociatat me BE po vlerësohet dhe konfirmohet në mënyrë afirmative dhe theksoi mbështetjen për përparësinë e politikës së jashtme – të jetë anëtari i ardhshëm i BE. Ajo vlerësoi gatishmërinë e qeverisë për dialog me Komisionin e Venecias kur bëhet fjalë për rishikimin e ligjeve të prokurorisë. Kryeministri shfrytëzoi rastin për të ndarë përshtypjet e tij me Ministren Linda për rezultatet më të rëndësishme deri më tani në realizimin e përparësive që janë pjesë e agjendës së presidencës suedeze. “Kjo i referohet kryesisht mbrojtjes së rendit evropian të sigurisë, promovimit të konceptit gjithëpërfshirës të sigurisë së OSBE-së, me theks të veçantë në të drejtat e njeriut, demokracinë dhe barazinë gjinore, si dhe kontributin në zgjidhjen e konflikteve në rajonin e OSBE,” thuhet në deklaratë. Bashkëbiseduesit ranë dakord se OSBE ka një vlerë unike si një organizatë detyra e së cilës është të parandalojë konfliktet dhe të ndërtojë besim dhe bashkëpunim midis vendeve anëtare, dhe se Mali i Zi, përmes aktiviteteve të tij brenda Organizatës, do të vazhdojë të kontribuojë në zbatimin sa më të suksesshëm të projekteve me interes të përbashkët. Ministrja Linda, siç thuhet, vlerësoi veçanërisht tranzicionin e suksesshëm, demokratik të pushtetit pas zgjedhjeve në gusht të vitit të kaluar, të cilat ajo theksoi se u zhvilluan në një atmosferë shumë të mirë.

SHARE