TË RUHET SHËNDETI, EKONOMIA DHE KURSI DEMOKRATIK

Përveç shëndetit të njeriut dhe ruajtjes së ekonomisë, në këtë kohë është e rëndësishme ruajtja e kursit demokratik, si bazë për zhvillimin e çdo shoqërie që ka qëllime evropiane, veçanërisht ndërtimin e institucioneve, sundimin e ligjit, të drejtat e njeriut dhe lirinë e medieve, u njoftua pas një bisede telefonike midis Presidentit të Malit të Zi Millo Gjukanoviq dhe Kryeministrit të Republikës së Kosovës Albin Kurti.

Ai falënderoi kryeministrin Kurti për iniciativën për bisedime, në kontekstin e marrëdhënieve miqësore të fqinjësisë së mirë midis dy vendeve dhe vazhdimin e kontakteve politike intensive, dhe e informoi atë për përfundimin e suksesshëm të fazës së parë të luftës së Malit të Zi kundër koronavirus, duke shprehur besim se Kosova, në përputhje me veprimet e ndërmarra deri më tani, së shpejti do të ketë një situatë edhe më të favorshme epidemiologjike.

Preokupimi më i rëndësishëm i politikës shtetërore tani është rimëkëmbja ekonomike dhe fillimi i ekonomisë, tha Gjukanoviq, dhe theksoi gatishmërinë për bashkëpunim të ngushtë me Kosovën me qëllim të zvogëlimit të humbjeve ekonomike të pritura në vitin aktual sa më shumë që të jetë e mundur.

Gjukanioviq theksoi se procesi i dialogut me Serbinë është një nga faktorët kyç për stabilitetin e rajonit dhe integrimin e tij në BE.

Ai u pajtua se nuk ka zëvendësim për BE-në dhe SHBA-në rajon dhe e siguroi kryeministrin në detyrë Kurti se Mali i Zi do të jetë gjithmonë fqinj i sinqertë dhe do të bashkëpunojë ngushtë me shtetin e Kosovës.

Kurti konfirmoi angazhimin e tij për vazhdimin parimor dhe të përgatitur mirë të dialogut mes Beogradit dhe Prishtinës, duke theksuar se ka probleme, por që puna dhe bashkëpunimi mund të ecin përpara në të ardhmen.

Bashkërisht u vlerësua se një dialog i bazuar në vlerat e një demokracie multietnike është thelbësor dhe se suksesi i tij do të ishte një pikë kthese për kthimin e besimit dhe stabilitetit në rajon.

SHARE