SOT FILLOI FUSHATA – “ULQINI – BOTË NË MINIATURË”

Në Komunën e Ulqinit, madje edhe gjatë pandemisë, ata punuan shumë dhe u përgatitën për sezonin dhe periudhën pas pandemisë, dhe në këtë kuptim, sot ata filluan me fushatën kombëtare dhe rajonale “Ulqini – botë në miniaturë”.

Siç tha kryetari i Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq, me fushatën ata dëshirojnë ta pozicionojnë Ulqinin si një destinacion të vërtetë për këtë sezon veror.

Mali i Zi, si vendi i parë “Corona Free” në Evropë, tashmë po punon intensivisht në aktivitetet përgatitore për sezonin turistik të këtij viti.

Siç kanë theksuar nga Organizata Turistike e Ulqinit, në këto kohë kur lëvizja dhe trafiku ndërkombëtar janë të kufizuara, dhe në të njëjtën kohë kur bëhen përpjekje të mëdha për të ruajtur shëndetin e popullatës, momenti ideal është që t’u jepet qytetarëve nga vendi dhe rajoni mundësinë të që zbulohet pse Mali i Zi ka qenë ndër destinacionet kryesore turistike në botë vitet e fundit.

“Ulqini, si qyteti më i largët bregdetar në Mal të Zi, gjithmonë është perceptuar si një destinacion “në fundin e botës”, i cili shpesh vendosi në sfond burime të caktuara natyrore dhe kulturore. Me këtë fushatë duam të tregojmë të gjitha ato vlera të fshehura, të kaluarën e pasur dhe diversitetin natyror që është ngulitur në identitetin e këtij qyteti, dhe që mund t’i sjellë një mysafiri potencial një përvojë të paharrueshme. Shumë prej atyre përvojave ende presin të zbulohen, sepse Ulqini është me të vërtetë – botë në miniaturë”, thonë ata në njoftimin e Komunës.

Nrekiq theksoi se Ulqini është një qytet ideal për të gjithë ata që pëlqejnë një pushim aktiv, por edhe për ata që kërkojnë paqe.

Fushata do të përqendrohet në të gjitha ato tregje nga ku vijnë shumica e mysafirëve tradicional të vendit.

Gjithashtu, do të merren parasysh mundësitë që fushata të përfaqësohet në vendet e tjera me të cilat Mali i Zi do të ketë kufij të hapur.

Në këtë mënyrë, komuna e Ulqinit dëshiron të paraqesë avantazhet e saj krahasuese si një destinacion I larmishëm turistik, sepse rrallë çdo destinacion mund të mburret me plazhe dhe objekte kulturore dhe të tjera, siç është Ulqini.

SHARE