ROVÇANIN: ENERGJIA ELEKTRIKE NUK DO TË RRITET NË ÇMIM

Elektroekonomia e Malit të Zi për momentin nuk po mendon për rritjen e çmimit të energjisë elektrike, tha drejtori i EEMZ Nikolla Rovçanin. Ai theksoi se EEMZ duhej të ndihmonte CEDIS-in, sepse pa të nuk ka as elektroekonomi dhe se paratë qëndrojnë në të njëjtën shtëpi. “Deri më tani jemi krenarë që vetëm faturat e energjisë elektrike nuk janë rritur. Përveç kësaj, ne kemi ruajtur zbritjet. Këto zbritje ende qëndrojnë. Për momentin nuk i kemi elementet mbi bazën e të cilave do të mendonim për rritjen e çmimit të energjisë elektrike”, tha ai. Për shkak të hidrologjisë së dobët jemi të detyruar të importojmë energji elektrike. “Kjo kushton dhjetëra milionë, por për shkak të biznesit të mirë nga tremujori i parë i vitit të kaluar, ku kemi pasur një fitim rekord prej 48 milionë, do të mund ta kapërcejmë këtë periudhë”, tha ai. Ai theksoi se për shkak të situatës në tregun botëror nuk mund të flasë për një periudhë afatgjatë prej një apo dy vitesh. “ Unë thashë që nuk do të rrisim çmimin. Nuk do të ketë rritje deri në fund të qershorit dhe ne do ta mbajmë premtimin. Nëse do të jetë ndonjë ndryshim do ta informojmë opinionin”, tha ai.

SHARE