Pse burrat ikin nga gratë e mira

Frika nga vetmia dhe ideja se një partner do të largohet është shumë e zakonshme në shumë marrëdhënie

Femrat përpiqen të kënaqin partnerin e tyre dhe ndonjëherë kjo pasiguri e rrezikon shumë marrëdhënien dhe relaksimin, gjë që është shumë e rëndësishme në marrëdhëniet e dashurisë. Shumë ekspertë merren me këto tema dhe ndonjëherë është mirë të dëgjosh se çfarë thonë në raste të tilla.

“Nëse doni të kuptoni se si ta mbani një mashkull, do të duhet të ndaloni së menduari dhe të rrezikoni ta humbisni plotësisht. Besojini atij që të dijë se çfarë është më e mira për të. Mos u mundoni të kontrolloni ndjenjat apo veprimet e tij”, shpjegon Kristina Marchent, këshilltare për çifte.

Klein Olson, një këshilltar për marrëdhënie, shpjegon gjithashtu se çfarë mund të çojë në një ndarje dhe pse burrat ndonjëherë i lënë gratë e mira.

Shumica e meshkujve ikin nga presioni emocional. Emocionet nuk i përkasin idesë klasike të tyre dhe kjo i bën të paaftë për punë. Një burrë ndjen në mendjen e tij se gjithçka që bën nuk është (dhe nuk do të jetë kurrë) mjaftueshëm e mirë. Për shkak të kësaj, burrat natyrshëm mbyllen dhe mbyllin zemrat e tyre, në vend që të përballen me ndonjë ndjenjë.

Marrëdhëniet konkurruese

Nëse burri duhet të konkurrojë me gruan për kontrollin e marrëdhënieve, ai jo vetëm ndihet i papërshtatshëm, por edhe sikur nuk ka vend për anën e tij mashkullore në jetën e gruas së tij.

Kjo nuk do të thotë që mashkulli duhet të kontrollojë të gjithë marrëdhënien, është e padrejtë për të dyja palët. Në vend të kësaj, një marrëdhënie e suksesshme do të thotë që çdo person heq dorë nga kontrolli në fusha të caktuara. Nëse kjo nuk ndodh, të dyja palët përfundojnë duke konkurruar – të dyja konkurrojnë për të fituar dhe, në fund, marrëdhënia humbet.

Mungesa e respektit

Një burrë nuk mund të ndërtojë një jetë me një grua që nuk e respekton atë. Ai duhet të ndiejë se partneri i tij po kujdeset për të dhe se ai është më i rëndësishmi dhe mbi të gjithë. Ai duhet ta dijë se ajo do ta pranojë atë edhe në momentet e tij më të dobëta. Me një grua të fortë në krah, ai mund të rrezikojë në jetë dhe në fakt të përjetojë më shumë liri sesa kur është vetëm. /KP

Telegrafi

SHARE