Aplikacioni i ri i pretendon se teston coronavirusin me saktësi 92 për qind, thjesht duke u kollitur në telefon

Një aplikacion i ri në telefonat e mençur pretendon se mund të testojë për coronavirus me 92 për qind saktësi duke u kollitur në telefon.

ResApp, i cili u zhvillua nga shkencëtarët, përdor mësimin e makinerive për të analizuar tingujt e një kolle.

Ndërsa është në fazën e testimit, aplikacioni u zbulua se kishte zbuluar saktë COVID-19 në 92 për qind të njerëzve me infeksion, shkruan Mirror.

Profesoresha Catherine Bennett, një anëtare e Bordit Këshillimor Shkencor të COVID-19 të ResApp, tha: “Shkalla e madhe e kësaj pandemie globale dhe evolucioni i mundshëm drejt një sëmundjeje endemike do të thotë se ne kemi nevojë për mjete diagnostikuese më të shkallëzuara që mund të balancojnë mbështetjen tonë aktuale të tepërt në shpejtësinë. testet e antigjenit dhe PCR”.Lexo po ashtu:COVID-19 mund të rrisë rrezikun e mpiksjes së rrallë të gjakut në sy

“Duke përjashtuar me shpejtësi COVID-19, testi i coronavirusit nga ResApp do të reduktonte ndjeshëm numrin e testeve të shpejta të antigjenit dhe PCR të kërkuara, duke ruajtur ende mbikëqyrjen e sëmundjes që nevojitet për të menaxhuar ndikimin e vazhdueshëm të COVID-19”.

Zhvilluesi testoi aplikacionin duke e regjistruar në 741 pacientë në Indi dhe SHBA – duke përfshirë 446 me COVID-19.Lexo po ashtu:Simptomat e Omicron zgjasin më pak në krahasim me ato nga varianti Delta

Pjesëmarrësit plotësuan sondazhet mbi simptomat që po përjetonin dhe kollën në një telefon të mençur që kishte aplikacionin në të.

Rezultatet treguan se aplikacioni ishte në gjendje të zbulonte saktë coronavirusin në 92 për qind të njerëzve me virus.Lexo po ashtu:COVID-19 dhe kohëzgjatja e rrezikut për mpiksje të gjakut

Testet e rrjedhës anësore mund të zbulojnë rreth 72 për qind të rasteve simptomatike dhe 58 për qind të rasteve asimptomatike. /Telegrafi/

SHARE