ILAÇET DEFICITARE DO TË MBËRRIJNË GJATË JAVËS

Ministri i Shëndetësisë, Kenan Hrapoviq, tha se “Montefarm” dhe Qeveria e Malit të Zi po përpiqen të kapërcejnë pengesat në tregun e ilaçeve të shkaktuara nga pandemia koronavirus përmes importimit të ilaçeve të caktuara.

Ai theksoi se shitësit që prodhojnë me shumicë kanë një detyrim të furnizojnë vazhdimisht tregun tonë me ilaçe dhe se në lidhje me këtë janë bërë lëvizje të reja.

Duke sqaruar pretendimet e “Montefarm” se “për shkak të situatës aktuale si në rajon, ashtu edhe në botë, importet e ilaçeve nuk po shkojnë si zakonisht”, Hrapoviq kujton se pas shpalljes së pandemisë, shumë vende evropiane mbyllën kufijtë, duke ndaluar procesin e importit dhe eksportit, dhe pas një kohe u mor një vendim për të përjashtuar ilaçet dhe pajisjet mjekësore nga ai ndalim.

Ministri i Shëndetësisë tregon se ai është informuar nga shitësit se në mungesë të rrethanave të paparashikuara, ilaçet do të arrijnë në Mal të Zi nga Serbia gjatë javës tjetër.

Duke marrë parasysh faktin se ne importojmë ilaçe, procedurat e prokurimit me përgjegjësi dhe në kohë dhe krijimi i furnizimeve shtesë janë, në rrethana, siç shprehet Ministri i Shëndetësisë, mekanizmat me të cilët sistemi ynë mbron përdoruesit e ilaçeve dhe farmaceutikës. Siç thotë ai, shumica e prodhuesve dhe furnizuesve “po na dalin në krye dhe po përpiqen të na sigurojnë me furnizime disa mujore”.

SHARE