MALI I ZI RENDITET VENDI I KATËRT NË BOTË PËR NGA NIVELI I VDEKSHMËRISË

A laboratory worker places a test tube containing a patient's sample into a box during coronavirus detection tests in the virology research labs at UZ Leuven university hospital in Leuven, Belgium, on Friday, Feb. 28, 2020. China has kick-started a clinical trial to speedily test a drug for the novel coronavirus infection as the nation rushes therapies for those afflicted and scours for vaccines to protect the rest. Photographer: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

Mali i Zi dhe Hungaria renditen si vendet e katërta në botë për nga niveli i vdekshmërisë në shtatë ditët e fundit për 100 mijë banorë. Në vendin e parë është Gjibraltari ku shkalla e vdekshmërisë është 12, e ndjekur nga Sllovakia 11, Republika Çeke 10 dhe Mali i Zi dhe Hungaria nga 7 secila. Andora është në vendin e parë në botë për nga numri i rasteve të reja të infektimit me koronavirus për 100 mijë banorë, në vendin e dytë është Gjibraltari, dhe në vendin e tretë është Mali i Zi. Agjencia MINA përpunon të dhënat zyrtare të vendeve të botës, të cilat i shkarkon nga faqja e internetit e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

SHARE