KOMISIONI PARLAMENTAR PËR SHËNDETËSI, PUNË DHE MIRËQENIE SOCIALE PRANOI INICIATIVAT E MUGOSHËS

Komisioni Parlamentar për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale pranoi iniciativat e deputetit Socialdemokrat, Boris Mugosha, për të mbajtur dy seanca dëgjimore. E para, siç thanë nga SD-ja, ka të bëjë me problematikën e fëmijëve të vaksinuar me vaksinën MMR. Gjithashtu, nga SD-ja tregojnë për kompleksitetin shtesë të situatës për shkak të asaj që po ndodh në lagje dhe importimit të mundshëm të frythit. Seanca e dytë ka të bëjë me hartimin e Ligjit të ri për kujdesin shëndetësor, me fokus të veçantë në çështjen e punës plotësuese për punëtorët shëndetësorë. “Kjo temë ka kohë që ka tërhequr vëmendjen e opinionit profesional dhe publik, prandaj është e nevojshme që për këtë çështje të zhvillohet një debat në Qeveri dhe në komisionin kompetent parlamentar për shëndetësi, punë dhe mirëqenie sociale në mënyrë që të plotësojnë vendosjen e ligjit të lartpërmendur”, thuhet në njoftim.

SHARE